2010-08-13 10:50:29• hírek • Póti Orsolya

Megrendezik a II. Nemzetközi Romafesztivált

Szatmárnémeti új főterén tavaly első alkalommal rendezték meg az első Szatmár Megyei Nemzetközi Romafesztivált, mely immár második kiadásához érkezett. A rendezvénynek idén a Kossuth Kert ad otthont.

Magyarország, Csehország, Szlovákia és Ukrajna is képviselteti magát a II. Szatmári Romafesztiválon, mely augusztus 15-én, vasárnap délután 13 órától veszi kezdetét. A rendezvény a Szatmár Megyei Roma Párt szervezésében jön létre, célja a szatmári roma kultúra bemutatása, illetve a közösség erősítése.

A megnyitó után a neves hazai és külföldi zenészek és táncosok szórakoztatják majd az egybegyűlteket, olyanok mint a Fekete Rózsák, a Teremei Táncosfiúk, a nemrég felfedezett magyarországi Zámbó Bernadett, Jánosi Csaba és még sokan mások.

„Az idei rendezvény sokkal változatosabb lesz: szerveztünk tombolát, birkapörkölt főzést és egyéb foglalkozásokat. Azt szeretnénk elérni, hogy a fesztiválunk évről évre változatosabb és érdekesebb legyen. Már a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatosan is vannak ötleteink: vetélkedőket, roma történeti bemutatókat és roma szépségversenyt is szerveznénk." - mondta el portálunknak Horváth Ignác, a Szatmár Megyei Roma Párt elnöke.


Idén változatos programokkal várja az érdeklődőket a roma fesztivál
Idén változatos programokkal várja az érdeklődőket a roma fesztivál


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: